Yoga ile Huzur Bulun!

Yoga ile Huzur Bulun!

Yoga, Hindistan’da ortaya çıkan fiziksel, zihinsel ve ruhsal bir uygulamadır. Fiziksel olarak uygulansa da sağladığı faydalar zihinsel ve ruhsal etki gösterir. Yani yoga, zihin ve bedeninizle çıkacağınız bir yolculuktur. Yoga, fiziksel ve zihinsel iyilik halini artırmak için nefes almaya odaklanan bir egzersiz şeklidir. Stresi azaltmak, sağlıklı kalmak, güç ve esnekliği artırmak için tasarlanmış bir dizi hareket, nefes egzersizleri ve meditasyon içerir. Amacı zihin ve bedende farkındalık ve uyum sağlamaktır. Eski bir gelenek olan yoga pratiği birçok zihinsel ve fiziksel fayda sağlar.

 

Evde yoga yapmak artık daha kolay. Yogayla ilgili hiçbir tecrübeniz yoksa ilk etapta mutlaka rehber olarak iyi bir eğitmene ihtiyacınız olacak. Yoga ilk olarak fiziksel asana pratiği ile kişilerin hayatına girmekte. Sakatlanma riski yüksek bir spordur. Bu sakatlanma riskini en aza indirmek için, yogayı doğru bir şekilde özümseyebilmek, faydalarından maksimum yararlanabilmek için temel duruşların, pozlarda nasıl hizalanacağının ve temel nefes tekniklerinin mutlaka doğru bir şekilde öğrenilmesi gerekir. Siz bu altyapıyı oluşturduktan ve temelinizi sağlam bir şekilde aldıktan sonra dilerseniz pratiğinizi kendi başınıza devam ettirebilirsiniz. İnternette birçok farklı yoga tarzında sayısız ders videoları bulunmakta. Kaynak çeşitliliği ve bolluğu açısından internette çok fazla seçeneğimiz bulunmakta. Sayısız eğitmen arasından size en uygun olanı mutlaka bulabilirsiniz. Yogaya yeni başlayacaksanız, her tekniği doğru bir şekilde yapabilmeniz için bir yoga eğitmeniyle başlamak en iyisi. Böylece yoga duruşlarını doğru bir şekilde öğrenip, olası incinme ve yaralanmaları önlemiş olursunuz.

 

Yoga için temel gerekli malzemeler gerekmektedir. Bunların en başında yoga matı dikkat etmeniz gereken malzemelerden biridir. Matınızın kalınlığı, kaymama ve yere iyi tutunma özelliği bunların başında geliyor. Yoga matlarının kalınlığı genelde 3 ya da 4 mm oluyor. Yogaya yeni başlayanlar için ise diz, dirsek, el ve kuyruk sokumunun zarar görmemesi için matın kalın olmasında fayda var. Yoga yapanlar için yardımcı bir malzeme olan yoga kemeri özellikle bazı duruşlarda dizlerin arka taraflarını esnetmek ya da omuz açma egzersizlerinde kolunuzu daha ileri uzatabilmeniz için fayda sağlar. Yoga kayışı olarak da bilinen bu ekipman, yeni başlayanlar için olmazsa olmazlar arasında. Yoga yaparken en rahat kıyafetlerinizi giyin. Fiziksel hareketlerinizi sınırlandıracak kıyafet ya da aksesuarlardan kaçının. Köpük formunda karşımıza çıkan yoga blokları da yoga severlerin sahip olması gereken ekipmanlar arasında. Pozlarınızı alırken daha rahat olmanızı sağlayan köpük bloklar özellikle yere yetişemediğiniz duruşlar için kurtarıcı bir malzeme. Özellikle başlangıç için gerekli olan yoga blokları sayesinde duruşlarınızı çok daha kolay bir şekilde geliştirebilirsiniz. Bol ster adıyla bilinen dinlenme yastıkları da her yoga tutkununda bulunması gerekenler arasında yer alır. Özellikle çok daha iyi bir verim almanızı sağlayan, aynı zamanda gevşeme anları için de ideal bir ürün. Yoga alışverişinizin önemli bir diğer parçası kıyafet seçiminizdir. Bol eşofmanlar yerine sıkı taytlar birinci önceliğiniz olmalı. Sporcu sutyenleri hareketlerinizi çok daha kolay bir şekilde yapmanızı sağlayacakken, vücudunuzun formunu alan tişört ve sporcu atletleri özellikle ter tutmayan akıllı teknolojilerden seçildiğinde ideal olacaktır.

Etiketler: spor,yoga,aktivite
Mart 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR