Outdoor Kıyafetlerinin Bakımı

Outdoor Kıyafetlerinin Bakımı

Outdoor Kıyafetlerinin Bakımı

Outdoor kıyafetler,doğa aktivite veya şehir yaşamında konforunuzu sağlamak için özel olarak tasarlanmışlardır. Outdoor ürünlerin bakımı doğru yapıldığı takdirde uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz.

Performans kaybı olmadan outdoor ürünlerinizi doğru kullanmak için öncelikle satın aldığınız zaman etiketlerini ya da ambalaj talimatlarını mutlaka okuyun. Ürünlerin yapıldığı malzeme cinsine bağlı olarak temizleme, kurutma ve kullanım talimatları mevcuttur.

Outdoor kıyafetlerinizi yıkarken dikkat etmeniz gerekenler:

Outdoor kıyafetinizin aksesuarı mevcutsa bunları çıkarmalı ve makineye kesinlikle atmamalısınız.Cepleride dahil mevcut tüm fermuarları kapatmalısınız.Mümkünse elde yıkama yapmanız daha iyi olacaktır. Eğer çamaşır makinesinde yıkayacaksanız yıkama sırasında sıvı deterjan kullanmayı tercih edin. Ağartıcı içerenler temizleyicilerden uzak durun. Outdoor ürünler için özel üretilmiş şampuanları tercih edebilir ya da yün şampuanlarını kullanabilirsiniz. Yumuşatıcılar outdoor ürününüze zarar vereceği için uzak durmanızda fayda var.

Su sıcaklığını düşük tutun. Çünkü outdoor ürünler genellikle erime sıcaklıkları sentetik bazlı malzemelerden üretilirler. Ütüleme yapmaktan kaçının.

Outdoor kıyafetiniz kaz tüyünden yapılmaysa, çamaşır makinesinde tek olarak  yıkamalısınız. Makinede yıkarken tüylerin birbirine yapışmaması adına birkaç adet tenis topuyla yıkama yapabilirsiniz.

Çamaşır makinenizin hassas yıkama veya elde yıkama program türleri varsa bunları tercih edebilirsiniz. Unutmayın soğuk suyla yıkama yapmalısınız. Ürünün kurutmasını eğer imkanınız varsa sererek tercih edin. Sererek kurutma yaparken iz oluşmaması adına yayarak kurutma tercih edin. Eğer kurutma makinesi tercih edeceksiniz kurutma devrini düşük tercih etmelisiniz. Yine çamaşır makinesinde olduğu gibi tenis toplarından faydalanabilirsiniz.

Polar Outdoor Kıyafetlerin Bakımı:

Doğada ve şehir yaşamında severek kullandığınız polar giysinizi yıkamasını yaparken çamaşır makinesinin en düşük ısı ve hassas yıkam modunda yıkma yapınız. Polar ürünlerin yanma ısıları düşük olduğu için ütüden uzak tutunuz.

Gore-tex ve Nefes Alabilen Kıyafetlerin Bakımı:

Gore-tex ve Nefes Alabilen Kıyafetler çamaşır makinesinde düşük ısıda yıkanabilir. Yıkarken özel üretilmiş kumaşa zarar vermeyen şampuanları tercih edebilirsiniz. Makinede diğer çamaşırlardan ayrı olarak yıkamanızda fayda var.

Size en uygun outdoor ürünleri www.algiyin.com'da! 

Etiketler: outdoor, kıyafet, bakım
Mart 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR