Masa Tenisi

Masa Tenisi

Masa Tenisi

Masa tenisi hakkında bilgileriniz neler? Kaç kişiyle oynanır? Raket seçimi nasıl yapılır? Hadi masa tenisi hakkında biraz bilgilenelim.

Masa Tenisi Nedir?

Masa Tenisi; kesin çıkış tarihi bilinmemekle birlikte 1890’lı yıllarda oyun salonlarında oynanmaya başlamış bir anda popular olmuş daha sonra ortadan uzun yıllar kaybolmuş bir oyundur. 1920’li yıllarda tekrar populer olarak hayatımızdaki yerini konumlandırmıştır.

Masa Tenisi;

2 veya 4 oyuncuyla, bir top ve her oyuncuda birer raket olacak şekilde tenis masası adı verilen özel olarak dizayn edilmiş masa üzerinde oynanır. Masa tenisi pinpon olarakda bilinmektedir.

Masa tenisinde ihtiyacınız olan şeyler tenis masası, raket ve pinpon topudur. Masa tenisi eşyaları seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli detay raket seçimi olarak ön plana çıkmaktadır. Raket oyunun hızını belirlemektedir. Raketin kaplamsının kalınlığı topun hızını belirlemektedir. Kaplama kalınlığı azaldıkça tahtanın sertliğinden dolayı topun hızı artar. Topun hızlanması kontrolü zorlaştırır. Kaplama kalınlığı fazla oldukça yavaş hız,yüksek control sağlaması yapabiliriniz.

Size uygun raket seçimi için www.algiyim.com’u tıklayabilirsiniz.

Masa Tenisi Kuralları Nedir?

Masa tenisinin kuralları basit ve oldukça nettir.Oyun tarafların kararına uygun olarak 3 ya da 5 set olarak belirlenir. Oyun başlangıçları servis ile başlar. Toplam 5 sayıya ulaşıldığında servis atışı el değiştirir. 21 sayıya ilk ulaşan oyuncu seti kazanır. Skor 20-20 eşitlik durumunda kaldığı zamanlarda her sayıda servis atışı değişir, farkı 2 sayı ile açan oyuncu seti kazanmış olur.

Masa tenisinin amacı; pinpon topunun saha içinde kalmasıdır. Servis atışının başlamasıyla oyuncular avuçlar açık şekilde pinpon topunu yukarı atarlar ve ilk önce kendi sahalarına daha sonra rakip sahaya ulaşacak şekilde vururlar. Servis atışının başlamasıyla oyun başlangıcı yapılmış olur. Oyunculardan biri hat ayapana kadar devam eder. Oyuncular, kendi sahalarında bulunan topu 2 kez sekmeden ya da yere düşürmeden raketle vurup rakip alana gönderirler. Kuralları yeriene getiremeyen oyuncu rakibine 1 puan kazandırmış olur.

Masa tenisi oynarken rahat spor kıyafetler seçmeniz oyun sırasında hareketlerinizin kısıtlanmamasını sağlar . Aradığınız masa tenisi raketleri, masa tenisi toplarına ve spor kıyafetlerine www.algiyin.com’dan ulaşabilirsiniz.

Etiketler: spor,masa tenisi,tenis
Mart 29, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR