Doğa Yürüyüşü Önerileri

Doğa Yürüyüşü Önerileri

İlkbahar mevsimi geldi. Doğanın tadını çıkarmak adına uzun süreli doğa yürüyüleri yapabilir, mevsimin tadını çıkarabilirsiniz. Peki doğa yürüyüşlerinde nelere dikkat etmelisiniz?

Doğa yürüyüşü; birkaç kişi ya da gruplar halinde doğada yapılan yürüyerek yapılan doğa sporuna verilen addır. Şehir hayatından biraz uzaklaşmak, doğayla iç içe olmak ve pozitif enerji toplamak adına yapılan doğa yürüyüşleri günümüzde sıkça yapılmaya başlanmıştır. Sağlık ve ruhsal açıdan birçok faydası bulunmaktadır.

Doğa yürüyüşleri birkaç kişiyle yapılabildiği gibi grup halindede yapılabilmektedir. En uygun olanı grup halinde yapılan faaliyetlerdir. Doğa yürüyüşlerinde rehber ile yürümek en sağlıklı olandır. Rotayı bilmesi ve grubun temposunu belirlemek rehberin başlıca görevidir. Grup yürüyüşünde rehberin dışında artçı olarak adlandırılan grubun dağılmasını engelleyen en arkada yürüyen bir kişi daha mevcut olmalıdır. Rehberle sürekli iletişim halinde bulunurlar. Grup üyeleri rehber ve artçının sözlerini dinlemelidir. Rehber ve artçı doğada tecrübeli,teknik ekipman kullanabilen ve gerekli durumlarda ilkyardım uygulaması yapabilen kişiler olmalıdır.

Doğa yürüyüşleri kolay bir spor gibi görünsede mevsime ve yürünmesi planlana rotaya göre zorluklar gösterebilir. Yürüyüş öncesi hazırlıklar için grup üyelerine hava durumu ve rotaya ilişkin detaylı bilgiler verilmelidir. Grup üyeleri gerekli malzeme ve ekipmanları temin etmelidir.

Doğa Yürüyüşene Uygun Giyim

Doğa yürüyüşünde giyim çok önemli bir fatördür. Mevsim şartlarına uygun giysiler tercih edilmelidir. Sizin terlemenize ya da üşümenize sebep olabilecek kıyafetlerden uzak durmalısınız. Doğa yürüyüşünün temeli yürümeye dayandığı için en önemli ekipman ayakkabıdır. Doğru ayakkabı tercihi çok önemlidir. Doğa yürüyüşünde en çok görülen yaralanma tipi ayak burkulması ve incinmelerdir. Bileğinizi saran, sert ve kaymayı önleyen tabanlı, nefes alabilir ayakkabı en doğru seçimdir. Size en uygun outdoor ayakkabı için www.algiyin.com’da tıklayabilirsiniz.

Kıyafet seçimindeyse nefes alabilen ürünleri tercih etmelisiniz. Giyim konusunda iç katman ve dış katman olmak üzere mevsimsel kıyafet tercih edilmelidir.

Doğa Yürüyüşünde Ekipman

Giyim kadar önemli bir diğer konu ekipmanlardır. Yürüyüş sırasında sırtla temasında hava akışını sağlayan, size rahatsız etmeyecek sırt çantası tercih etmelisiniz. Rotaya bağlı olarak batonda kullanabilirsiniz.

Yürüyüş sırasında çantanızda mutlaka bulunması gerekenler eşyalar vardır. Rotanın uzunluğuna ve yol üzerindeki su kaynaklarına göre yeterli miktarda su alınmalıdır. Mevsime göre yedek kıyafetler bulunmalıdır. Yürüyüş sırasında rotaya ve yol uzunluğuna göre uygun ve yeterli besinler alınmalıdır.

Doğa yürüyüşlerinde çevremizi temiz tutmaya özen gösterelim.

Keyifli yürüyüşler!

Etiketler: doğa,yürüyüş,öneri
Mart 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR